Paul Olteanu

PAUL OLTEANU –

În ultimii 13 ani

În ultimii 13 ani am ajuns să descopăr, să clarific și să traiesc zi de zi ceea ce simt că este pentru mine o misiune personală și profesională de profunzime: să sprijin oameni și organizații în efortul lor de a comunica mai bine, a se cunoaște autentic și a face zi de zi pași către cea mai bună variantă a lor.

În timpul ãsta am dezvoltat și livrat programe care cumulează peste 10.000 de ore de training, coaching și consultanță pe teme precum neurostiinta comunicarii, neurostiinta increderii, Process Communication Model, discurs public, branding personal și dinamici de grup către audiențe din Europa, America și Asia.

Și simt că sunt abia la început.

În prezent mă concentrez pe dezvoltarea și livrarea de  programe de training și coaching fundamentate în ultimele descoperiri din neuroștiință și psihologie, cu scopul de genera transformări personale și organizaționale sustenabile.

În 2019 am castigat Gold Award Trainer si Silver Award Coach la Gala „L&D Awards„.

Topul a fost realizat in urma votului direct a 567 de directori si manageri de HR din Romania.

Paul Olteanu L&D Awards

Pe 1 noiembrie 2019 am lansat Mind Architect – un podcast despre neuroștiință și psihologie, aplicate în viața de zi cu zi. După primele 4 sezoane episoadele au fost descărcate de aproximativ 2,5 milioane de ori și podcastul este cel mai ascultat din România, conform Anchor.fm și iTunes Charts.

În 2017 am co-fondat Școala de Comunicare – Un program complex de instruire și practică în cadrul căruia vei deprinde de la unii dintre cei mai buni profesioniști în domeniu instrumentele esențiale ale comunicării publice și interpersonale.

Începand cu 2014 sunt unul din primii 5 consultanți din Europa certificați în Story-Based Transformation Process – o metodologie inovativă ce se bazează pe principiile învațarii inductive si pe neuroplasticitatea creierului, o metodologie ce integrează schimbul zilnic de povești scurte cu scopul de a genera transformări personale și organizaționale rapide.

Din 2013 sunt trainer și coach certificat în Process Communication Model ® – o teorie de personalitate premiată, folosită la NASA în selecția și pregatirea echipelor și în trainingul comunicațional al președinților americani.

În ultimii 7 ani am livrat modelul PCM către peste 3.000 de profesioniști (manageri în companii naționale sau multinaționale, antreprenori, traineri, coachi și consultanți) fie în programe personalizate, fie în cursuri deschise (alaturi de partenerii de la EXEC-EDU).

În fiecare an de la certificare am fost cel mai activ trainer și coach PCM din România și top 5 in Europa.

Anterior, am fost director de comunicare al Universității Romano-Americane si Head of Strategy & New Business pentru agenția de publicitate Headvertising.

În paralel cu activitatea de training și consultanță, pe parcursul timpului m-am implicat într-o serie de proiecte educaționale sau de protecția mediului și am colaborat cu organizații precum Amgen, AVON, Bayer, BCR, BRD, CBRE, CEZ, Gothaer, Garmin, Graffiti BBDO, Heineken, JTI, Kubis Interactive, Oracle, Raiffeisen Bank, SAP, Securitas Romania, Servier Pharma, Tempo Advertising, UNDP, Vodafone, Wrigley sau WWF România (puteți vedea lista completă aici).

 

Experienţa profesională

 • În primavara lui 2016 am facut echipa alaturi de Melania Medeleanu si Dragos Bucurenci, devenind Senior Partner al Khastalia – o companie de consultanta specializata in strategie de comunicare si executive coaching. Începând cu 2017 s-au alaturat echipei Amalia Enache și Valerie Cioloș-Villemin.
 • Din 2013 dezvolt și livrez programe de training, coaching și consultanță prin propria companie – People Dynamics.
 • În perioada 2013 – 2016 am fost partener si director de vanzari al Kahler Communications România – compania care distribuie modelul Process Communication Model în România. În aceasta perioada Romania s-a clasat alternativ pe locurile 2 și 3 la vânzări în Europa.
 • În perioada iunie 2011 – septembrie 2012 am fost director de strategie și new business la Headvertising.
 • În martie 2011 am început construcția departamentului de Comunicare și PR al Universității Româno-Americane, pe care l-am condus vreme de doi ani.
 • În octombrie 2010 am fondat, alături de tatăl meu, Inoveco Energy – o companie specializată în consultanță, proiectare și management de proiect în energie alternativă.
 • Mi-am început cariera de trainer în 2007 în Fundația CODECS pentru Leadeship.

 

Educaţie formală

 • Sunt absolvent al facultatii de Management-Marketing (specializarea marketing) a Universităţii Româno-Americane.
 • Am terminat Colegiului National “Mihai Viteazul” din Ploieşti, unde am făcut volei de performanţă timp de 8 ani. Deși o accidentare suferita în clasa a 10a m-a împiedicat să continui la profesioniști, sportul a fost una din cele  mai frumoase şi educative experienţe pe care le-am trăit. 

 

Programe şi certificări

 • În 2020 am absolvit NeuroMindfulness Institute Coach Certification, o experiență de învățare pe care o recomand oricui pasionat de intersecția între neuroștiință și practicile estice.
 • În 2019 am absolvit The Neuroscience Academy, program organizat și coordonat de Dr. Sarah McKay.
 • În 2016 am devenit coach certificat internațional de catre International Coaching Federation, nivel de certificare ACC.
 • În 2015 am obținut certificarea în instrumentarul Human Synergistics – cea mai folosita metodologie din lume pentru diagnoza stilurilor de gândire și a valorilor, la nivel individual si organizational.
 • În 2014 am devenit unul din primii 5 consultanti din Europa certificati in Story-Based Transformation Process – o metodologie ce se bazeaza pe neuroplasticitatea creierului si integreaza schimbul zilnic de povesti scurte cu scopul de a genera transformari personale si organizationale rapide.
 • În 2013 am devenit trainer si coach certificat in Process Communication Model® – o teorie de personalitate premiata, folosita la NASA in selectia si pregatirea echipelor si in trainingul comunicational al presedintilor americani.
 • In primavara lui 2008, am devenit cel mai tânăr bursier şi participant al programului de “Leadership Creativ” – Erisma.

 

Activism şi proiecte non-profit

 • Din iunie 2009 până în septembrie 2010 am lucrat ca Marketing & Sponsorships Manager la MaiMultVerde, una din cele mai active şi cunoscute ONG-uri de mediu din Romania. În acest interval, am strans fonduri exclusiv din surse private în valoare de peste 350.000 Euro.
 • În perioada martie 2008 – 2009 am participat în calitate de Development and Sales Manager la construcţia primei platforme online de mentorat din România: MentorshipNET. În acest interval am dublat veniturile proiectului provenite din sponsorizări. La plecarea mea, valoarea MentorshipNET se ridica la 50.000 Euro.
 • Din 2008 colaborez (pe comunicare şi training) cu Centrul de Resurse pentru Organizaţii Studenţeşti – una din cele mai inovative şi vizionare organizaţii din educaţia românească. Împreună am construit o Universitate Alternativă

 

100 metri realizări

 • În 2013 am lansat, alături de colegii din Daredevz, Inovolt – un sistem integrat de monitorizare si gestiune a productiei si consumului de energie electrica, pe circuite multiple si in timp real.
 • În 2010 am fost nominalizat “Prahoveanul anului” şi am câştigat la categoria ecologişti;
 • Am fost delegatul Munteniei la European Youth Parliament şi în urma unei selecţii naţionale la care au participat 128 de oameni, am fost ales să reprezint România la sesiunea internaţională din Grecia;
 • Sunt radioamator licenţiat, cu indicativul YO9HHO.
 • Primul site .ro l-am făcut la 13 ani (cu și pentru colegii mei din clasa a 7-a). Site-ul se numea www.testament.ro – pentru ca noi vroiam sa avem „ultimul cuvant” in relatie cu scoala si cu ce traiam acolo.
 • La 11 ani am fost al 34-lea utilizator de Linux din România, conform Linux User Group.