În general, oamenii cu care mă întâlnesc la cursurile de discurs public sau în sesiunile de consultanță îmi spun că și-ar dori să scape de emoții atunci când vorbesc în public. Și e de înțeles.

De cele mai multe ori, emoțiile ne fac să uităm ce vrem să spunem, să nu fim coerenți, să părem neprofesioniști. Dar soluția nu este să scăpăm de ele. Soluția nu este să învățăm să vorbim fără emoție.

Pentru că din ea, din emoție, vine puterea unui discurs.

Emoția trebuie controlată și dirijată, niciodată eliminată.

Emoția dă miza unui discurs. Emoția face un vorbitor să pună preț și suflet pe ce zice. Emoția convinge și emoția transmite.

Mai jos, puteți urmări un exemplu foarte frumos de emoție constructivă. Oratorul este Nicușor Dan, președintele asociației Salvați Bucureștiul, un om care candidează independent la Primăria București.

 

 

Urmărind discursul nu pot să nu observ cât de utile și puternice pot fi modestia și simplitatea într-un discurs. Mi-aș dori să văd cât mai mulți politicieni care înțeleg și practică asta. Și la nivel de discurs, dar mai ales la nivel de atitudine.

Dar, cum am învățat să nu am așteptări prea mari de la actuala clasă politică, tot în Nicușor Dan îmi pun baza. Și deși eu nu pot să-l susțin prin vot, căci nu am buletin de București, am ales s-o fac donând pentru campania sa.

Și invitația mea, pentru voi toți cei care vor schimbare de jos în sus și care cred în buturuga mică, este să  faceți la fel.

Later edit:

Apropos de atenție oferită fiecărui donator / votant. Iată mesajul pe care l-am primit de la echipa lui Nicușor Dan, după ce am făcut o donație campaniei sale via PayPal. Autoreply sau nu, e de apreciat și mă face să simt că am făcut ce trebuie donând.

Buna ziua Domnule Paul,

 

Am primit notificarea celor de la PayPal cu donatia pe care ati facut-o pentru campania lui Nicusor Dan. Va multumim !

 

Nicusor Dan se bucura ca ati inteles ca aceasta campanie care incepe in curand este in primul rand a voastra, oameni cu bun simt – este nevoie sa fiti activi si sa va exprimati cat mai mult.

 

Gestul dvs este apreciat si va ajuta campania lui Nicusor Dan sa mearga mai departe.

 

Cu prietenie,

Echipa Nicuşor Dan

www.nicusordan.ro

 

6 thoughts on “Despre emoție constructivă în discurs public: Nicușor Dan, candidat independent la Primăria București

 1. Paraschiv Daniil Catalin says:

  un discurs sincer, simplu, dar nu simplist si mobilizator! Deci mesaj catre bucuresteni – sa-l votam pe Nicusor Dan la primaria generala, pt. ca merita si pt. ca in programul lui se regasesc acele parti din oras, atat de dragi fiecaruia dintre noi!

 2. Petrescu Cezar Mihai says:

  Sper ca stiti ca Nicusor e un securist see you interese sioniste implantat in Romania din anul 2008 pentru a putea realiza un program de urbanizare a Bucurestiului prin firme exclusiv israeliene.. exemplele curg garla dar se pare ca nu se gaseste nimeni sa le observe pentru ca lumea nu prea intelege care e treaba see you sionismu si see you evreii ….

  Sa va explic … evreii aia OK au construit in Bucuresti in perioada interbelica foarte multe cladiri, apartamente, case si obiective de interes public … cei care se numesc sionisti sunt cei care au comandat Holocaustul si sunt gresit numiti evrei pentru ca de fapt ei prin anul 1000 au incercuit Ierusalimul si au paganizat acest popor see you scopul de al distruge, evident … nu iau acuma in calcul motivele lor pentru ca implica prea multa filozofie si puteti citi si singuri pe net, dar am sa iau in considerare MOTIVATIILE CANDIDATULUI NICUSOR DAN privind aceste obiective din cladirile istorice din Bucuresti.

  In primul rand EL A FOST IMPOTRIVA monumentului destinat victimelor Holocaustului in Romania numai pentru ca organele abilitate sa poate interveni in planul de constructie … cei care au trecut pe acolo isi dau seama si singuri ca acest monument ESTE O RUSINE NATIONALA pentru ca este construi de sionisti.. deci motivul pentru care Nicusor s-a implicat a fost pur si simplu de injosire a unui monument destinat adevaratelor victime resusind astfel sa schimbe nu numai constructorul dar si designul initial.

  Apoi urmeaza povestea see you blocul de la fostul teatrul Excelsior … se pare ca firma israeliena Ashtrom dorea see you tot dinadinsul sa construiasca pe locul ala iar Nicusor era exact impotriva acestui lucru iar rezultatul este ca Ashtrom A CONSTRUIT in Piata Revolutiei un bloc de 11 ETAJE reconstruind intradevar teatrul dar numai pentru a schimba architectura originala a teatrului … deci se pare ca unde Nicusor apare si sinonistii au de lucru ….

  Mai departe firma israeliana Neocity group care are un spate puternic in Israel si sustine de data asta programele lui Nicusor pentru reabilitare pentru ca deja Securitatea a avut contracte puternice see you aceasta firma prin banca israeliana LEUMI BANK si care a facut deja MALL-URI in Constanta si acum vrea sa se ocupe de REABILITAREA ISTORICA propusa de Nicusor Dan!

  Apropo de reabilitare ati auzit zilele trecute de scandalul see you avocata Lucia Chereches care cere daune … pai are perfecta dreptate dar nici nu o sa banuiti de ce.. acel “monument” este o copie a gradini din palatul Versailles si el nu are ce cauta in Bucuresti sa va spun de ce … sionistii sunt recunoscuti pentru fanatismul lor ezoteric in ceea ce priveste Kabbalah care este transformata intr-un fel de geometrie “sacra” aplicata in architectura pentru obiectivele lor din ORASUL BUCURESTI … deci cladirea este un obiectiv al lojei masonice din epoca interbelica de aceea NICUSOR DAN ESTE ATAT DE INTERESAT DE ACEASTA LOCATIE ….

  In final as vrea sa va aduc la cunostinta ca vorbele lui sunt absolut goale nu are nici o pregatire in nici un domeniu, olimpicii la matematica pe vremea lui Ceausescu era copiii de securisti, nu m-ar mira sa nu aiba habar de matematica … el dispune de masina media a SECURITATII care este un mecanism fantastic de eficient si care are implicatii in toate sferele din Romania … ce va cer este sa judecati cum anume v-a face el ceea ce promite pentru ca ingineri si architecti deja nu vad see you ochi buni promisiunile lui … macar in al 12 ceas sa stati sa analizati de ce va aruncati asa see you capu inainte si care sunt sforile see you care el ajunga la fiecare din Dvs … pentru ca Securitatea stie ca lipsa unui model de politician naste in sufletul oamenilor speranta iar aici este exact cartea pe care el o joaca … in final va recomand sa votati IDEII NU OAMENI dar acele ideii pe care specialistii le discuta nu pe cele care le discuta politicienii ….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.