În ultimii 7 ani am făcut parte din multe organizații și m-am implicat în și mai multe proiecte.

Am făcut-o și continui să o fac pentru că eu cred, cu fiecare celulă din corpul meu, că educația este vehiculul care o să ne ajute să construim o lume mai bună și mai civilizată.

Cred din tot sufletul că tot binele din lume (dar, din păcate și tot răul) pleacă din și de pe băncile școlii și din relația noastră cu educația și învățarea.

În urmă cu aproape doi ani, mergeam alături de Vlad la Business Responsibility la Money Channel să vorbim despre nevoia și importanța unei revoluții educaționale și despre cum ne propuneam noi să punem umărul la povestea asta. Dacă ați ratat emisiunea atunci, puteți vedea înregistrarea mai jos (de la minutul 12:30):

 


Doi ani mai târziu, prietenii de la CROS  (5 oameni care au avut o idee într-o seară pe o bancă) își numără bobocii:

  • 2 facultăți alternative (HR-Emotion și New Media School)
  • 116 studenți
  • 10 companii care susțin modelul alternativ de învățare
  • 20 de coachi profesioniști care lucrează pro-bono cu studenții
  • 40 de mentori din varii domenii
  • 45 de consilieri pentru autonomie în învățare

Miza generației noastre este să facem din transformarea educației la nivel de sistem proiectul public numar 1 în România în următorii 20 de ani. O să fie greu, dar nu există altă opțiune. Lumea s-a schimbat și educația a uitat s-o facă odată cu ea. Iar dacă vrem să avem un viitor de care să nu ne fie frică, atunci hai să începem să ne concentrăm pe cea mai importantă resursă din lume: copii noștrii.

Iar în această încercare, ei au făcut un pas. Și-au propus ca în 2012 să lanseze prima Universitate Alternativă din România.

Dacă vrei să aflii mai multe, urmărește-l pe Vlad în clipul de mai jos:


One thought on “Transformarea educației, proiectul nr. 1 al generației mele

  1. Dana Manciu says:

    Scopul educatiei este acela de a schimba o minte goala see you una deschisa si cand incepi sa faci acest lucru see you o minte verde/cruda, ai toate sansele sa culegi si roade. Cred ca ati pornit si voi de la intrebari fundamentale ca:" Ce a fost esential in educatia mea, ce mi-ar fi placut sa fie diferit, ce ar fi trebuit sa fie altfel?"

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.